Glutenfrit brunchbrød med banan, hindbær og chokolade - bagt på mandelmel

Et skønt sødligt brød, dog kun sødet af banan og chokolade! Vil pynte på dit brunchbord. Er næsten som kage, og kan gøre det ud for brunchbordets søde indslag.

Spis det med smør, eller Nutella. Prøv med ost, det er faktisk heller ikke er dårligt.


3-4 meget modne bananer
4 æg
1,25 dl mandel- eller peanutbutter (evt. 1,25 dl smør)
0,6 dl smeltet kokosolie eller smør
1 tsk. vaniljepulver
5 dl mandelmel (evt. halvt mandelmel, halvt havregryn malet til mel)
1,5 tsk. stødt kanel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. fint salt
godt 1 dl groft hakket mørk chokolade, mindst 70 %
godt 1 dl friske eller frosne hindbær (de kan lægges i brødet frosne)

Tænd ovnen på 180 grader.
Kør mosede bananer, æg, kokosolie eller smør, og vaniljepulver i foodprocessoren. Når det er godt blendet sammen tilsættes mandelmel, kanel, bagepulver og salt. Det hele køres til en sammenhængende dej.
Smør en franskbrødsform, eller for den med bagepapir, og hæld 1/3 del af dejen i formen. Læg halvdelen af hindbærrene og chokoladen på dejen, og lav hvirvler med en kniv eller en pind. Hæld endnu 1/3 dej på, gentag processen, og hæld til sidst den sidste tredjedel af dejen på. Formen må kun være 2/3 dele fuld, så brødet kan hæve. Er der for megen dej, så bag den i 1-2 muffinsforme ved siden af.
Bag brødet 50-55 minutter, indtil et tyndt træspyd eller en strikkepind, der stikkes ind i brødet, kommer ud uden dej på. Eventuelle muffins skal kun bage 20-25 minutter.
Tag brødet ud af ovnen og afkøl det helt, før du spiser det, ellers kan det være lidt svært at skære.

Importeret fra bloggen "flavourandsavour.com"

Kommentarer