Bagt havregrød med peaunutbutter og danske sommerbær

En herlig og ret billig sommerkage, ideel til en brunch, men den går også fint til eftermiddagskaffen og teen.




3 3/4 dl havregryn
3 3/4 dl sødmælk eller anden mælk
1 1/4 dl blød peanutbutter
2 spsk. kokosolie
1 æg
1 spsk. Sukrin, sukker eller honning
1 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. fint salt
1 tsk. bagepulver

3 dl friske danske sommerbær efter eget valg - jeg brugte hindbær, solbær, ribs og skovjordbær drysset med lidt sukker
1 dl bær uden sukker
evt. spiselige blomster

Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Rør de friske og pynede bær (dvs. bær uden stilk og blomst) med 2-3 spsk. Sukrin eller sukker, og lad dem stå mens du rører kagen.
Pisk den bløde eller smeltede kokosolie, peanutbutter, ægget og mælken godt sammen i en en skål. Bland havregryn, salt, kanel og bagepulver og de sukrede bær i. Rør dejen godt sammen.
Hæld dejen i et tærtefad, der er smurt eller foret med bagepapir.
Bag kagen midt i ovnen 30-35 minutter til den er fast og gylden.
Afkøl kagen, pynt med de ikke-sukrede bær, evt. lidt blomster og lidt  (Sukrin) flormelis. Spis med skyr-fløde med lidt vaniljestevia/honning, græsk yoghurt med honning/vaniljestevia, flødeskum eller is.

Kommentarer