Efterårets kålsalat med oksekød og quinoa

En herlig salat på efterårets kål med stegt krydret oksekød og quinoa. Gør det ud for et måltid!




1/2 lille hvidkål
5 stilke grønkål
1 glaskål
2 store gulerødder
1 stort æble
2 dl kogt afkølet qoinoa (1 dl quinoa kogt i 2 dl vand med lidt salt) - eller kogt perlebyg
1 dl kalamata oliven
10 bløde soltørrede tomater
1 håndfuld mandler

0,6 dl dl god øko olvenolie
1-2 spsk. sesamolie (el. mere olivenolie)
1/4 dl citron balsamico el. anden balsamico
2 spsk. flydende honning
salt, peber

400 g skært eller hakket oksekød
lidt vand, paprika, garam masala, salt og peber

Svits skært eller hakket oksekød i smør eller øko rapsolie, krydr med paprika, garam masala, salt og peber, tilsæt lidt vand, og sauter det færdigt under låg. Skært kød skal have længere tid end hakket kød, mellem 20-45 minutter alt efter kødets karakter. Det skal være helt mørt. Afkøl det færdigstegte kød let.

Kog quinoa efter anvisning på pakken, og afkøl.

Rib, skyl og tør grønkålen, skræl gulerødder og glaskål. Puls alle tre dele plus æblet i foodprocessor til råkost.
Fjern de grove blade fra hvidkålen, skær den i både, og så i smalle strimler. Bland hvidkål og råkost.

Hak mandlerne groft. Skær de soltørrede tomater i strimler. Høvl evt.lidt gulerod til salatpynt.

Bland kål-råkostblandingen med quinoa, mandler, soltørrede tomater og oliven.Vend det stegte afkølede oksekød i.

Pisk dressingen sammen og bland i salaten. Velbekomme!

Kommentarer