Havregrynsbarer med smag af gulerodskage

Havregryns-barer med ekstra protein til de de lange eftermiddage. Disse barer er sukkerfri, og påvirker ikke blodsukkeret.
Havregryn er glutenfri, rummer en del protein, gode fibre, lidt god fedt, og så er de billige - kan det blive bedre! Jeg synes de er med i nordens topti af superfødevarer.



5 dl finvalsede øko havregryn
3 dl øko kokosmælk, rør fedt og kokosvand godt samme i dåsen før du måler op (eller anden mælk)
2 spsk. blød kokosolie (kan udelades)
2 æg
1-2 spsk. Sukrin (eller rørsukker/honning, men så er de ikke sukkerfri)
2 topspiseskefulde proteinpulver, gerne med vanilje (kan udelades, men så bliver barene mindre proteinholdige)
1 mellemstørrelse øko gulerod
1-2 tsk. friskrevet øko ingefær
1-2 tsk. friskrevet øko citronskal
1 tsk. stødt øko kanel eller kardemomme (eller lidt af hvert)
1/2 tsk. fint uraffineret havsalt
1 tsk. bagepulver
2 æg

Tænd ovnen på 180 grader.
Rør æggene, kokosmælken og den bløde kokosolie sammen.
Riv gulerod, ingefær og citronskal, og bland i dejen.
Bland havregryn, sukker, proteinpulver, bagepulver og krydderi sammen. Rør det i den bløde dej til en ensartet masse.
Læg bagepapir i en flad form, lille lasagneform, og hæld dejen i. Glat overfladen.
Bag "kagen" i 35-40 minutter, til den er lysebrun og fast.
Tag kagen ud, afkøl helt og skær i barer, der kan blive 16 styk.
Opbevaret i køleskabet kan de holde en lille uge, hvis du og familien ikke får dem spist længe inden.


Kommentarer