Glutenfri scones

Det er fat head opskrifter, hvilket vil sige, at ost spiller en væsentlig rolle i dejen. En god måde at bruge osterester på!



Grønne scones:
3,5 dl revet ost (jeg brugte høost og prima donna, som jeg "rev" i foodprocessoren)
60 g flødeost med grønne urter
1 spsk. hakket persille
1 æg L
3,5 dl fine øko havregryn eller havremel
1 tsk. bage natron (eller 1 spsk. bagepulver)

Tænd ovnen på 200 grader, jeg bruger varmluft.
Varm revet ost og flødeost op i mikrovnen i 1 min på fuld styrke. Rør rundt i massen, og giv det 1/2 minut mere.
Hæld massen over i en foodprocessor sammen  med ægget og kør det godt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser, og kør til en fast dej.
Læg bagepapir på en bageplade, og form med en ske og dine hænder 8 scones, der lægges på bagepladen.
Bag scones 12-15 minutter.
Server dem straks lune, eller frys dem og varm let op ved serveringen.
De er gode som madbrød.


Tranebærscones:
3,5 dl revet ost (jeg brugte en cheddar med tranebær)
60 g neutral flødeost eller creme fraiche
1 æg L
1-2 spsk. tranebær
et drys vaniljepulver
3,5 dl mandelmel (fedtreduceret) eller fine havregryn (jeg brugte fedtreduceret mandelmel, men havregryn er lige så godt og billigere)
1 tsk. bage natron ( eller 1 spsk. bagepulver)

Tænd ovnen på 200 grader, jeg bruger varmluft.
Varm revet ost og flødeost op i mikrovnen i 1 min på fuld styrke. Rør rundt i massen, og giv det 1/2 minut mere.
Hæld massen over i en foodprocessor sammen  med ægget og kør det godt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser, og kør til en fast dej.
Læg bagepapir på en bageplade, og form med en ske og dine hænder 8 scones, der lægges på bagepladen.
Bag scones 12-15 minutter.
Server dem straks lune, eller frys dem og varm let op ved serveringen.
De er gode til tee eller kaffe, til morgenmad eller som eftermiddags-snack.

Kommentarer