Salat med bagt græskar og hampefrø - proteinrig salat!

Nogen gange kan tilbehøret være med til at løfte måltidets proteinindhold - og så er hampefrø et godt middel!


Et lille øko hokkaido eller butternut græskar
rps eller olivenolie
salt, peber (evt. røget paprika)
250 g øko cherrytomater
100-150 fetaost i krydderolie
1 lille bdt. persille
3-4 spsk. rå øko hampefrø
Evt. saft og skal fra en øko citron.

Tænd ovnen på 200 grader.
Skær græskarret i stykker/skiver med skræl, men uden kerner.
Pensl stykkerne/skiverne med lidt olie, og drys eller kværn salt og peber, og måske røget paprika, på.
Bag græskarret 20-30 minutter ved 200 grader, afhænger af hvor bagte du bedst kan lide græskarskiverne. Afkøl let.
Skær tomaterne i halve eller kvarte.
Skyl, tør og hak persillen.
Læg græskar i bunden af serveringsfadet, kværn lidt salt og peber over, læg tomat på, læg fetaost på. Dryp eventuelt citronsaft/revet citronskal på, og drys så persille og hampefrø over.


Kommentarer