Tilbehør, men en dejlig fyldig ret.
Kan være en vegetarhovedret med en salat til.
Jeg spiser stort set ikke kulhydrat og laver derfor maden fed, de fede ingredienser kan erstattes med mindre fede versioner, hvis man spiser ris, pasta, kartofler, brød etc.
Se mere om fedt eller ikke-fedt under dette indlæg.
1 stor buket broccoli ell. to mindre
1 rødløg
250 g brune mark champignon eller andre svampe
20 g smør
1 dl creme fraiche 38 %
1 dl neutral flødeost
3 æg
(eller 2 dl af enten creme fraiche eller flødeost)
30 g revet parmesanost
salt, peber
Skyl og tør broccolien.
Kør den til en meget grov 'mel' i foodprocessoren.
Pil løget og skær det i tern.
Børst svampene, del dem i mindre stykker.
Smelt smørret i en pande, og hæld løg og svampe på panden. Sauter det ved blid varme til løgene er klare og svampene bløde. tag panden af varmen og afkøl.
Pisk æg, creme fraiche, flødeost og revet parmesan sammen.
Bland broccolimassen og løg-svampeblandingen i.
Smag til med salt og frisk kværnet peber.
Tænd ovnen på 200 grader.
Hæld gratinmassen i et smurt fad, og sæt fadet i ovnen.
Bag gratinen 30 minutter.
Jeg serverede gratinen til pocherede kyllingebryster, der blev vendt med oliventapanade og grillede peberfrugter.
Kan være en vegetarhovedret med en salat til.
Jeg spiser stort set ikke kulhydrat og laver derfor maden fed, de fede ingredienser kan erstattes med mindre fede versioner, hvis man spiser ris, pasta, kartofler, brød etc.
Se mere om fedt eller ikke-fedt under dette indlæg.
1 rødløg
250 g brune mark champignon eller andre svampe
20 g smør
1 dl creme fraiche 38 %
1 dl neutral flødeost
3 æg
(eller 2 dl af enten creme fraiche eller flødeost)
30 g revet parmesanost
salt, peber
Skyl og tør broccolien.
Kør den til en meget grov 'mel' i foodprocessoren.
Pil løget og skær det i tern.
Børst svampene, del dem i mindre stykker.
Smelt smørret i en pande, og hæld løg og svampe på panden. Sauter det ved blid varme til løgene er klare og svampene bløde. tag panden af varmen og afkøl.
Pisk æg, creme fraiche, flødeost og revet parmesan sammen.
Bland broccolimassen og løg-svampeblandingen i.
Smag til med salt og frisk kværnet peber.
Tænd ovnen på 200 grader.
Hæld gratinmassen i et smurt fad, og sæt fadet i ovnen.
Bag gratinen 30 minutter.
Jeg serverede gratinen til pocherede kyllingebryster, der blev vendt med oliventapanade og grillede peberfrugter.
Kommentarer
Send en kommentar