Et glutenfrit let saltet og let syrligt brød, der kan bruges lige som rugbrød til sild, laks, kødpålæg, ost og lignende.
250 g 16 % Mozzarella ost
3 æg
6 æggehvider
0,6 dl hørfrømel (fedtreduceret eller lavet af hørfrø malet til mel i foodprocessor eller kaffekværn)
0,6 dl solsikkekernemel (fedtreduceret eller lavet af solsikkekerner malet til mel i foodprocessor eller kaffekværn)
2 spsk. solsikkekerner
2 spsk. hørfrø
2 spsk. sesamfrø
2 tsk. bagepulver
2 dl Pofiber
2 spsk. Fiberhusk
1-2 tsk fint havsalt
1 spsk. brun Misopasta (gæret soyabønne) eller 1 spsk. Tamari (øko soyasauce)
1 spsk. æbleeddike eller anden mild eddike
1 spsk. nøddeolie, gerne ristet sesamolie (kan udelades)
Tænd ovnen på 170 grader varmluft eller 180 grader ikke varm luft.
Bland de tørre ingredienser, solsikke og hørfrømel, kernerne, Pofiber, Fiberhusk, salt og bagepulver i en skål.
Kør osten til smulder i en foodprocessor, tilsæt Misopasta, hvis du bruger det og kør det par omgange med osten. Bruger du tamari skal det tilsættes senere.
Tilsæt osten til de tørre ingredienser og rør det sammen. Tilsæt æg, æggehvider, (Tamari hvis du bruger det), æbleeddike og olie. Rør dejen sammen.
Pensl en lille brødform godt med olie eller smeltet smør. Alternativt for formen med fugtigt bagepapir (når papiret er lidt fugtigt kan du lettere glatte det ud i formen). Bagepapir skal hænge ud over kanten af formen.
Hæld dejen i formen, og glat det godt ud med en fugtig ske.. Drys med kerner og glat igen med den fugtige ske.
Bag brødet 55 minutter, tag det ud af ovnen og ud af bageformen. Sæt brødet tilbage i ovnen på pladen, og bag det 10 minutter mere uden form.
Tag det ud og afkøl det. Kan spises lunt eller koldt, og det kan holde sig 1 uge i køleskab, gerne blot pakket ind i et viskestykke, så det får luft. Brød på denne dejtype bliver saftigt igen, når det har været lidt tid udenfor køleskabet, så tag det ud 1/2 time, før du vil servere det, men skær det først i skiver lige før I går til bords.
250 g 16 % Mozzarella ost
3 æg
6 æggehvider
0,6 dl hørfrømel (fedtreduceret eller lavet af hørfrø malet til mel i foodprocessor eller kaffekværn)
0,6 dl solsikkekernemel (fedtreduceret eller lavet af solsikkekerner malet til mel i foodprocessor eller kaffekværn)
2 spsk. solsikkekerner
2 spsk. hørfrø
2 spsk. sesamfrø
2 tsk. bagepulver
2 dl Pofiber
2 spsk. Fiberhusk
1-2 tsk fint havsalt
1 spsk. brun Misopasta (gæret soyabønne) eller 1 spsk. Tamari (øko soyasauce)
1 spsk. æbleeddike eller anden mild eddike
1 spsk. nøddeolie, gerne ristet sesamolie (kan udelades)
Tænd ovnen på 170 grader varmluft eller 180 grader ikke varm luft.
Bland de tørre ingredienser, solsikke og hørfrømel, kernerne, Pofiber, Fiberhusk, salt og bagepulver i en skål.
Kør osten til smulder i en foodprocessor, tilsæt Misopasta, hvis du bruger det og kør det par omgange med osten. Bruger du tamari skal det tilsættes senere.
Tilsæt osten til de tørre ingredienser og rør det sammen. Tilsæt æg, æggehvider, (Tamari hvis du bruger det), æbleeddike og olie. Rør dejen sammen.
Pensl en lille brødform godt med olie eller smeltet smør. Alternativt for formen med fugtigt bagepapir (når papiret er lidt fugtigt kan du lettere glatte det ud i formen). Bagepapir skal hænge ud over kanten af formen.
Hæld dejen i formen, og glat det godt ud med en fugtig ske.. Drys med kerner og glat igen med den fugtige ske.
Bag brødet 55 minutter, tag det ud af ovnen og ud af bageformen. Sæt brødet tilbage i ovnen på pladen, og bag det 10 minutter mere uden form.
Tag det ud og afkøl det. Kan spises lunt eller koldt, og det kan holde sig 1 uge i køleskab, gerne blot pakket ind i et viskestykke, så det får luft. Brød på denne dejtype bliver saftigt igen, når det har været lidt tid udenfor køleskabet, så tag det ud 1/2 time, før du vil servere det, men skær det først i skiver lige før I går til bords.
Kommentarer
Send en kommentar