Salat med friske figner, æbler og spiselige blomster, ingredienser der er aller mest smagfulde lige nu!
1/2 lille hvidkål
2 håndfulde rucola
3 friske figner (modne, men faste)
1 stort syrligt rødt æble
1 håndfuld ristede hasselnødder (kan erstattes af ristede mandler eller valnødder)
1 håndfuld spiselige blomster fra haven, jeg anvendte rucolablomster og blå hjulkrone
evt. 100 g fast ost i tern eller fetaost i tern, hvis retten skal være mere mættende
Dressing:
1/2 dl jomfru koldpresset olivenolie eller rapsolie
1/4 dl balsamicoeddike
salt, peber og lidt honning
Skær hvidkålen i skiver og snit den så fint.
Skær æblet i både og i tern.
Skær top og bund af fignerne, halver dem, og skær i både og så i store tern.
Rist hasselnødderne, fjern evt. de brune hinder, ved at nulre nødderne efter ristning. Hak halvdelen af nødderne.
Bland kål, rucola, æbler, og figner, og vend de hakkede nødder i.
Pynt med blomster og hele nødder.
server dressingen til salaten.
Salaten er god som tilbehør til en kødret, men skal den mætte mere i sig selv, så tilsæt ostetern.
1/2 lille hvidkål
2 håndfulde rucola
3 friske figner (modne, men faste)
1 stort syrligt rødt æble
1 håndfuld ristede hasselnødder (kan erstattes af ristede mandler eller valnødder)
1 håndfuld spiselige blomster fra haven, jeg anvendte rucolablomster og blå hjulkrone
evt. 100 g fast ost i tern eller fetaost i tern, hvis retten skal være mere mættende
Dressing:
1/2 dl jomfru koldpresset olivenolie eller rapsolie
1/4 dl balsamicoeddike
salt, peber og lidt honning
Skær hvidkålen i skiver og snit den så fint.
Skær æblet i både og i tern.
Skær top og bund af fignerne, halver dem, og skær i både og så i store tern.
Rist hasselnødderne, fjern evt. de brune hinder, ved at nulre nødderne efter ristning. Hak halvdelen af nødderne.
Bland kål, rucola, æbler, og figner, og vend de hakkede nødder i.
Pynt med blomster og hele nødder.
server dressingen til salaten.
Salaten er god som tilbehør til en kødret, men skal den mætte mere i sig selv, så tilsæt ostetern.
Kommentarer
Send en kommentar