Kvædemarmelade

Vi har rigtig mange kvæder i år, så der er kogt masser af marmelade. Og lækkert er det!


1,2 kg kvæder
Vand
Ca. 500 g sukker
Vaniljekorn fra en vaniljestang

Mine kvæder skulle ikke skrælles, de var fine og bløde, men nogen gange skal kvæderne skrællers - mærk selv efter.

Skyl og tør kvæderne.
Flæk dem, det er hårdt, så brug en tung kniv, gerne en lille kødøkse.
Fjern kernehuset, og skær kvæderne i mindre stykker.
Læg kvæderne i en gryde og hæld vand på cirka 2/3 op på kvæderne, ca. 4 dl.
Tilsæt sukker og vanilje.
Kog op, skrue ned for kvæderne og kog ved lav varme i 1-2 timer, til kvæderne bliver rød-orange og koger ud.
Bland kvæderne og smag til med sukker til en aromatisk syrlig-sød marmelade, kog op igen, og hæld på glas.

Mens kvæderne koger:
Skold glas, skyl dem i evt. i Atamon, også lågene.

Hæld marmeladen på, sæt låg på og sæt marmeladen koldt eller køligt til det skal spises.



Kommentarer