Glutenfri fuldkornsboller med grøntsager - uden hævemiddel

Lækkert smagende og nemme glutenfri boller med et godt tilskud af grønt, eller rødt☺
Bagt uden hævemiddel, så de er gode for mennesker med histamin intolerance. De hæver ikke, men bager sig lette, luftige og sprøde. 





Opskrift 10 -11 boller:
500 ml lunkent vand
3 tsk. Fiber Husk eller 3 spsk. loppefrøskaller (Fiber Husk kan opsuge mere vand end loppefrøskaller, derfor mere når der bruges loppefrøskaller)
2 spsk. raps eller olivenolie
2 tsk. salt
Evt. 2 tsk. kanel eller kardemomme eller begge dele
150 revne grøntsager, f.eks. persillerod/pastinak/rødbede/gulerod/rød peber/æble - jeg brugte gulerødder i 1 portion og rødbede i nummer 2 portion
100 g havregryn
100 g havremel
125 g hirse- eller boghvedemel
100 g solsikkekerner eller græskarkerner

Tænd ovnen på 200 grader.
Rør havregryn, havremel, og hirse- eller boghvedemel sammen i en skål. Tilsætter du krydderier, så rør det ud i melet.
Bland lunkent vand og loppefrøskaller (Fiber Husk), og pisk det sammen i 10 sekunder med et piskeris i en stor skål.
Tilsæt olie og salt og pisk igen.
Pisk mel blandingen i lidt efter lidt, hvis det bliver for stift til piskris så rør med en grydeske. Ælt dejen sammen med hænderne et par minutter til sidst. Det er en klistret og lidt tung dej, tilsæt IKKE mere mel, selv om den er ret klistret. (Bollerne bliver helt lette ved bagning).
Læg bagepapir på en bageplade, sæt dejen på pladen med fugtige hænder eller en ske. Glat bollerne med bagsiden af en ske du fugter hele tiden i koldt vand, pensl med lidt olie og drys evt. havregryn eller frø på. Tryk toppingen fast på bollen.
Sæt i ovnen og bag bollerne i 40 minutter.
Afkøl bollerne helt, før du skærer dem over.


Oprindelig opskrift fra bloggen Englerod

Kommentarer