Stenalderbrød

Et dejligt brød, særligt som alternativ til rugbrød eller som mellemmåltid.
Brødet kan varieres, men der skal ikke for meget kulhydrat i, hvis det skal tjene sit formål, som protein og sundt fedt kilde.



100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g mandler
100 g hørfrø
100 g valnødde eller hasselnøddekerner
100 g sesamfrø
1/2 dl jomfru oliven- eller rapsolie
5 æg
2 tsk. salt
(kerner og nødder kan blandes efter eget ønske, du skal blot have 600 gram)

Bland alle nødderne/kernerne.
Tilsæt så yderligere fyld, hvis du ønsker det, se nedenfor.

Pisk æggene sammen og hæld æg, olie og salt ned i kernerne og rør alt sammen.

Hæld i en brødform med smurt bagepapir, bag 1 time ved 160 grader.

Variationer:
1 dl kokosflager + evt. 1 tsk. stødt kardemomme
2 spsk. blå birkes eller nigellafrø
10 abrikoser eller figner i små stykker
1 revet æble og 4 spsk. tørrede tranebær
1 lille revet gulerod + evt. 1 tsk. stødt kanel og 1/2 tsk. revet muskatnød (lidt gulerodskage-agtigt)
1 dl revet cheddar (riv selv rigtig ost i stedet for færdigrevet, der ingen smag har), gerne lagret.

Kokosflager giver en herlig anderledes smag, kardemomme gør det yderligere eksotisk.
Birkes eller nigellafrø som smagsgiver. Nigellafrø giver en mere krydret smag end birkes.
Abrikos/figen eller tranebær, hvis du kan lide lidt syrlig-sød smag i brød.
Revet gulerod, hvis du kan lide lidt sødlig brødsmag.
1 dl revet ost i stedet for olie, giver et godt madbrød.

  

Kommentarer