Curry med oksekød og kål serveret med rå blomkålsris pilaf

Kål er mega sundt, viser ny forskning. Spis det i alle afskygninger, og forebyg forskellige kræftformer.

Her er to gode kålvariationer, kål i karry og rå blomkålsris:





Curry med oksekød og kål:
1/4 hvidkål (1/2 hvis det er lille) eller et spidskål
1 stort løg (2 små) eller en stor porre
1 stort æble
1 stort eller 2 mindre fed hvidløg
jomfru kokosolie (alternativt andre jomfru olier)
500 g hakket oksekød/wokoksekød i strimler (eller ds. kidneybønner, hvis du er vegetar)
salt, peber
1 spsk karry
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1/4 tsk. tørret ingefær
2 stk. gurkemeje
1 knivspids tørret chili
1 knivspids kanel
- eller brug færdige karryblandinger, blot uden nogen form for smagsforstærker!!
1/2 dl vand
evt. honning eller chutney

Skær hvidkålen i strimler, løg og æbler i tern, hvidløg hakkes.

Varm en tykbundet gryde op med 2 spsk. kokosolie, tilsæt krydderierne og brænd dem af (kraftig opvarmning, der frigør smagsstoffer).
Tilsæt kødet, og brun det let.
Tilsæt så grøntsagerne og en sjat vand, læg et tætsiddende låg på og kog 12-15 minutter ved svag varme.
Smag til med salt og eventuelt honning eller chutney.



Rå blomkålsris pilaf:
1 blomkål
1 dl mandler med skind
1 øko citron + 2 spsk. jomfru olivenolie - salt og honning (sødestof)
1/2 granatæble
2 spsk. rå afskallede og usaltede pistacienødder

Fjern de grønne blade fra blomkålen, skær det i mindre stykker og smid det i en foodprocessor sammen med mandlerne. Kør det til granulat (helt fint).
Riv skallen af citronen, og bland den revne skal med 2 spsk. olivenolie, saften fra citronen, 1 tsk. salt og 1 spsk. honning eller agavesirup.
Bland blomkålsgranulatet godt med citron-olie dressingen.
Skær granatæblet over, og tag kerner ud af den hvide skal. Hak pistacienødderne. Pynt med granatæblekerner og nødder.


Kommentarer