Groft knækbrød på nødder, kerner og frø

1 dl hørfrø + 1,5 dl vand
1 dl fint hakkede nødder eller mandler
1 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 tsk. fint havsalt
1,5 dl vand

Evt.: kanel og kakao nibs, hakkede krydderurter, krydderier, sorte sesamfrø, birkes eller Nigella frø...

Rør vand og hørfrø sammen og lad det stå 2 timer til det bliver en gele.
Hak de valgte nødder og mandler fint.
Bland alt sammen med salt og de sidste 1,5 dl vand.
Hvis du har kort tid til rådighed, så spring hørfrø geleringstiden over, rør blot alt sammen og bag.

Kan evt. iblandes 1 tsk. kanel og 2 spsk. kakao nibs, hakkede krydderurter eller tørrede krydderier, som chili eller timian. Kan også drysses med birkes, sort sesam eller Nigeallafrø.

Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir, der er penslet med lidt olie. Skær riller i dejen, som du ønsker det skal brydes efterfølgende, eller bræk det bagte knækbrød i uens rå stykker, efter eget valg.
Bag knækbrødet ca. 40 minutter ved 200 grader, eller til det er sprødt. Afkøl, knæk i de ønskede stykker og opbavar i en kagedåse.

Kommentarer