Marmorerede muffins med mandelsmør - glutenfri (kan laves uden mælkeprodukter/æg)

En herlig let muffin, uden gluten, en børnevenlig kage!



12 stk.:
2 æg*
140 g kokosblomstsukker (det har et lavt glykemisk indeks, dvs. lav blodsukkerpåvirkning)
(kan erstattes af rørsukker eller andre sødestoffer, følg så blot anvisningerne på det valgte sødestof)
2,5 dl yoghurt naturel (evt. soyayoghurt eller plante-/nøddemælk)
1 dl mandelsmør (alternativt alm. smør)
175 g quinoamel (eller andet glutenfri mel, evt. havregryn, der køres til mel i foodprocessor)
100 g mandelmel
2,5 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron (valgfrit)
1 tsk. fint uraffineret havsalt
60 g finthakkede hasselnødder
2 spsk. usødet kakao
4 spsk. mælk (nødde-, plante- eller alm. komælk)

* (eller 2 hørfrø æg, dvs. 2 spsk. hørfrø sat i blød i 1 dl vand 1 time, til der dannes hørfrø gele)

Pisk æggene i en skål, tilsæt sukker, mandelsmør og yoghurt.
Blend 100 g mandler med skind til mel i blender eller foodprocessor.
Bland de 2 slags mel, bagepulver, natron og en knivspids salt i en anden skål.
Vend så melblandingen i yoghurtblandingen, og rør det godt sammen.
Del dejen i 2 lige store dele, tilsæt kakao og mælk til den ene del, og finthakkede hasselnødder til den anden.
Smør formene, og læg en skefuld af hver dej i hver fordybning, bland evt. let med en gaffel.
Bag 20-25 minutter ved 180 grader.

Kan evt. pyntes med en frostning på kokosfløde (se opskrift om kokosfløde), en frosting på cashewcreme og vanilje, en frosting på flødeost og vanilje, eller smørcreme.

Kommentarer