Smagfuldt brød uden hvedemel, gær eller æg


 

Du skal bruge både en god blender og en foodprocesser til at lave denne dej.

2,5 dl mel: quinoa, boghvede, amaranth, hirse, en blanding eller blot én slags mel efter eget valg.
1,5 dl gule hørfrø
2,5 dl solsikkekerner (solsikkekernerne skal males til mel, du kan i stedet bruge mandelmel og sesammel købt færdigmalet)
1,25 dl hampefrø eller chiafrø
2,5 dl HUSK (knuste loppefrø, kan købes i supermarkeder eller helsebutik)

4,25 dl vand
saft af 1 citron
1 tsk. havsalt
1 spsk honning
1/2 dl jomfru olivenolie

Start med at blende hørfrøene til mel, hæld hørfrømelet over i en foodprocesser.
Blend så solsikkerkernerne, pas på de ikke bliver til solsikkesmør. Hæld solsikkemelet op i foodprocesseren. Hæld al anden mel i foodprocesser, sammen med hampe- eller chiafrøene og HUSK.
Hæld vand, citronsaft, salt og honning i blenderen, tilsæt til sidst olien og blend den godt ind i væsken.
Start din foodprocesser, med melet, og hæld så lidt efter lidt væsken i melet, gennem røret i foodprocesseren. Fortsæt til alt er godt blandet og begynder at danne en sammenhængende masse/kugle i maskinen. Det bliver en fast masse, og nu er dejen klar!
Tag dejen ud af maskinen, og form et eller flere brød af dejen. Du kan lave flûtes, aflange brød, runde brød, rulle pølser og lave fletninger oven på brødet...
Glat overfladen med våde hænder, pensl med lidt honning og drys lidt frø på.
Bag ved 180 grader i 40-60 minutter til brødet er brunt og lyder hult, når du banker på det.
Det har en fast krumme og smager hen ad et landbrød/surdejsbrød.

Variationer:
banan, valnødder og rosiner
karamellisered løg
bløde løg/hvidløg, spidskommen, koriander
fennikel, anis, muskatnød
kanel, kardemomme, chokolade
soltørrede tomater, tørrede grønne krydderier
birkes, revet citronskal

NB: Bløde elementer blendes med væsken, tørre elementer, kryderier etc. blandes med melet, før den endelige sammenblanding!



Kommentarer