Mandelmel chokolade muffins, der både smager fantastisk og er sunde



Opskriften rækker til 12 lækre og sunde muffins, der er luftige, og smager meget af mørk chokolade.

3,75 dl mandelmel
1,5 tsk. bagepulver
0,5 dl rå cacaopulver
2 stk. kanel
1 tsk. vaniljepulver ( ikke vaniljesukker)
1/4 tsk. fint havsalt
1 XL æg
2,5 dl. revet squash eller gulerod
0,6 dl græsk yoghurt eller skyr
3 (top) spsk. jomfru kokosolie
3 spsk. honning
1 tsk. æble eddike (er med til at hæve dejen sammen med bagepulveret)
1,25 dl hakkede nødder efter eget valg (gerne valnødder)
1,25 dl hakket mørk chokolade (70 %)

Bland mandelmel, bagepulver, kakaopulver, kanel, vaniljepulver og salt i en skål.
I en anden skål piskes ægget godt, og blandes så med revet squash/gulerod, yoghurt, kokosolie, honning, æbledikke, hakkede nødder og hakket chokolade.
Vend så de tørre ingredienser i.
Smør 12 muffinsforme i papir, silikone e.lign. og fyld 3/4 op med dej.
Bag 20-25 minutter ved 180 grader. Stik en tandstik i en kage, den skal komme op uden dej på, så er de klar.
Afkøles og kan så dekoreres med chokoladestriber, hvis du har lyst. Jeg har brug hvid chokolade, der er smeltet over vandbad, hældt i en plastikpose, der har fået et lille bitte hul i hjørnet, og så er der lavet striber! Kan også pyntes med en topping/creme efter eget valg.


Kommentarer