Smørstegt pandegrønt med soltørrede tomater og parmesan

Et hurtigt og velsmagende grønttilbehør til sommeraftensmaden.
Der skal ikke spares på smørret i denne ret, det er en del af den gode smag.




30-50 g øko smør
2 spsk. øko olivenolie
1/2 sommerhvidkål
1/2 blomkål
1 stor fennikel
salt, peber
3/4 dl hakkede krydderurter (jeg brugte rosmarin, timian, basilikum, persille og oregano fra haven)
1/2 dl soltørrede tomater i strimler (min gartner har nogle fremragende af slagsen fra Sicilien til små penge)
ét heftigt drys revet parmesanost

Snit alle grøntsagerne mellemfint. Hak de skyllede og tørrede krydderurter.
Smelt smørret (hold lidt tilbage i starten og se om du vil bruge det hele) med 2 spsk. olivenolie.
Op med alle grøntsagerne i det brusende smør og steg ved mellemvarme til det falder lidt sammen og får brune pletter, 5 minutter (tilsæt evt. det sidste smør). Tilsæt de hakkede krydderurter, rør rundt og sauter endnu 2 minutter. Smag til med salt og peber.
Sluk for varmen, arranger de tørrede tomatstrimler oven på grøntsagerne, og drys godt med revet parmesan over. Lad det stå et par minutter og server så.

Vi spiste bagt lakseside til, der havde fået 25 minutter ved 150 grader med salt og peber på. Efter stegning fik laksen et godt drys tangtopping på fra 'Clearspring'.

Kommentarer