Kødsauce mediterranean - en grundsauce, to retter

En grundkødsauce, der med lidt ekstra ingredienser bliver til to forskellige middelhavsretter, fyldte courgetter og fyldte peberfrugter!



Grundsauce:
600 g hakket okse (vælg gerne øko ko eller kød fra fritgående kvæg)
olivenolie
2 små løg
1 stor gulerod
1/2 lille courgette
3 fed hvidløg
6-8 kugler frossen spinat
2 ds. flåede hakkede tomater med oregano og basilikum
1 lille ds. tomatkoncentrat
salt, peber, honning (eller andet sødestof)
1 spsk. hakket, tørret basilikum + 1 spsk. hakket, tørret oregano
1 tsk. tørret timian og 1 tsk. tørret rosmarin (eller 1 spsk. frisk timian og rosmarin)
1 tsk. chiliflager
1/2 tsk. stødt kanel

Hak alle grøntsagerne, evt. i en foodprocessor.
Varm gryden op, og når den er godt varm tilsæt olie og alle krydderierne.
Svits så kødet i olivenolien med krydderierne til det får farve, krydr med salt og peber.
Når kødet har farve tilsættes de hakkede grøntsager, og der brunes ca. 5 minutter. Tilsæt så tomater og tomatkoncentrat, og de frosne spinatkugler. Bring i kog, og kog en halv time, med låget lidt så klem, så væsken reduceres. Hold øje med, at det ikke koger på. Smag til med salt, peber og honning (sødestof). Der forsvinder saltsmag, når kødsaucen skal i courgetter og peberfrugterne, så salt godt, uden at overgøre det selvfølgelig!

Fyldte courgetter:
Grundsauce
1 lille courgette pr. mand
oliven og parmesanost



Fyldte peberfrugter:
Grundsauce
1 peberfrugt pr. mand
rosiner og gedeost (evt. gedefeta eller anden feta, hvis du ikke kan lide gedeost)




Fyldte courgetter:
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær top og bund af courgetterne, halver dem og skær noget af den bløde, kernefyldte indmad ud, så der bliver plads til fyld.
Krydr courgettehalvdelene let salt og peber, sæt dem på en bageplade med bagepapir og bag dem 10-12 minutter, til de bliver ganske lidt bløde.
Top hver courgettehalvdel op med kødsauce, læg hakkede udkernede oliven oven på, og drys et godt lag revet parmesanost på.
Bag courgetterne ca. 15 minutter ved 200 grader, til osten får en fin lysebrun farve.

Fyldte peberfrugter:
Tænd ovnen på 200 grader.
Halver peberfrugterne, fjern kerner og frøstanden inde i, og drys halvdelene let med salt.
Sæt peberfrugtbådene på en bageplade med bagepapir og bag dem 10 minutter, til de bliver ganske lidt bløde.
Rør den ønskede mængde kødsauce op med rosiner og gedeost. Ca. 1 spsk. rosiner og 15 g gedeost pr. halve peberfrugt.
Top hver peberfrugthalvdel op med kødsaucen, og bag peberfrugterne 15 minutter, til overfalden bliver lidt sprød.

Server med en god salat.
God til buffet.

Kommentarer