Muffins a la stenalderbrød - en lettere og mere sødlig udgave (uden sukker)

Lækre og super sunde muffins i stil med stenalderbrødet. Kokosmelet giver det en mere krydret smag.
Et lækkert mellemmåltids bud! Et hit i en børnemadkasse!



15 store eller 18-20 mindre muffins:
100 g hasselnøddemel (hak selv i foodprocessoren)
100 g mandelmel (hak selv i foodprocessoren)
50 kokos(fiber)mel - købes i helsekostbutik eller hos ex. www.viivaa.dk, www.lowcarbstore.dk)  *brug evt. 2 spsk. HUSK og 2 spsk. fint revet kokosmel i stedet
50 g hørfrø
50 g sesamfrø
50 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
1/2 dl olivenolie
1/2 dl vand
1-2 tsk. fint uraffineret havsalt
2 æbler
40 g mørk chokolade (min. 70%)
5 æg

Start med at lave hasselnødde- og mandelmel i foodprocessoren, hver for sig!
Hak chokoladen mellemfint. Riv æblerne groft.
Bland alle tørre ingredienser, mel, kerner, salt, og chokoladen i en stor skål.
Pisk de våde ingredienser, dvs. æg, olie, vand og revet æble sammen i en anden skål. Bland der efter våde og tørre ingredienser godt sammen i den store skål.
Fyld dejen i smurte muffinsforme, og bag dem 30 minutter ved 180 grader.



Kommentarer

  1. De lyder lækre. Tror du man kan bruge pære istedet for evt i små tern. Kan nemlig ikke rigtigt tåle æble.

    Kh lena

    SvarSlet

Send en kommentar