Hasselnøddemuffin med cremet æblefrosting (glutenfri)

En rigtig efterårsmuffin med hasselnødder og creme med æblesmag. Lækker og kun lavet med sunde råvarer, der gør at de med god samvittighed kan spises på alle tider af dagen!

12 muffins.

Sæt 3 dl cashewnødder i blød minimum 2 før du skal lave dine muffins.


Muffins:
1,5 dl brun hirsemel eller fuldkorns rismel
1,5 dl kokosfibermel
2 dl hasselnøddemel (kan købes eller laves selv)
50 g hakkede hasselnødder
1 spsk. Fiberhusk
1,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron (eller 2 tsk. bagepulver i alt)
1 tsk. stødt kanel
1/2 stk. stødt nellike
1/2 tsk. uraffineret havsalt
2 æg (kan erstattes af hørfrø æg, se under mandelmel muffins med gulerodsfrosting)
1/2 dl øko jomfru olie (raps, oliven eller kokos)
3 dl mælk (komælk eller nøddemælk)
3 spsk. sødestof (mørk agavesirup, sukrin gold, ahornsirup, dadelmos eller honning)

Frosting:
3 dl udblødte cashewnødder
2 dl god æblejuice
50 g kakaosmør eller kokosolie
2 dl sød fast æblemos
1/2 tsk. Urtekram vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
2 spsk. citronsaft
evt. 2 spsk. honning

Muffins:
Bland de tørre ingredienser i en skål og pisk de våde ingredienser sammen i en anden. Rør indholdet i de to skåle sammen til en sammenhængende dej.
Smør muffinsforme og fyld dem 3/4 op.
Bag dine muffins 15 minutter ved 180 grader. Tjek med en tynd genstand, f.eks. en grillnål eller tandstik, at der ikke hænger dej ved, når du prikker i en muffin, så er de bagte.
Afkøl de bagte muffins helt.

Frosting:
Riv kakaosmørret eller smelt det over vandbad. (Anvendes kokosolie kan det bruges direkte, hvis det er blødt eller varmes over vandbad).
Blend alle ingredienserne, minus honning, i en god blender til en helt glat creme. Smag til om det skal være sødere, og tilsæt så honning.
Afkøl cremen 30 minutter i køleskabet.
Hæld så cremen i en sprøjtepose og pynt af kolde muffins. Afslut eventuelt med en tørret æblechips, lidt hakket hasselnød eller en spiselig blomst.

Kan også pyntes med en frosting på kokosfløde med æblemos.

Kommentarer