Knasende grøntsager, hjemmelavet senneps mayonnaise og kylling

Paleo mad, der både smager skønt og giver din krop et løft i efterårsmørket!
Rigtigt mange børn kan også lide den slags mad.



Grøntsags fad:
rå blomkål i små buketter
agurkestave
cherrytomater i halve
avocado i skiver
peberfrugt i strimler
gulerødder i stave

En stegt øko kylling med sprødt skind

Hjemmelavet mayonnaise:
2 pasteuriserede æg
saft af en citron
1 stor teskefuld Dijonsennep
1 tsk. salt
3 dl jomfru olie - jeg bruger olivenolie, der giver en karakteristisk og let bitter mayo, du kan også rapsolie, der giver en let hasselnøddeagtig smag, eller tidselolie
+ 2 stk. Dijonsennep, evt. 1 spsk. honningsødet sennep, salt

Det er godt at alle ingredienserne har stuetemperatur, når du begynder at lave mayonnaisen, det mindsker risikoen for, at den skiller.

Hvis du har en superblender, som f.eks. en Vitamix, så lav mayonnaisen heri. Hæld alle ingrediensen minus olie i blenderen, kør den op i tophastighed nogle sekunder og hæld så olien i en tynd stråle. Mayonnaisen er færdig på få minutter. Tag den ud af blenderen og smag til med mere sennep, både stærk og sød (eller sennep og honning) og mere salt måske. Den er klar, når du kan lide smagen.

Mayonnaisen kan røres med en håndmikser. Pisk først æg, citronsaft, sennep og salt sammen, og pisk så olien i æggemassen ganske langsomt i en tynd, tynd stråle (særligt i starten), mens du stadig pisker. En proces der tager en rum tid, da mayonnaisen skal have tid til at emulgere. Smag mayonnaisen til som beskrevet ovenfor.

Mayonnaisen kan i stedet smages til med:
chili og lidt tomatpasta
bagte mosede hvidløg og tørrede grønne krydderurter
rå hvidløg og friske krydderurter
karry og måske lidt chutney
thaikarrypasta og lidt fintsnittet forårsløg

Kommentarer