Curry på lam med hvidkålssalat

Krydret og skøn vinter curry med kålsalat fuld af smag og C-vitaminer.



Curry:
5-600 g lam i tern (kølle, bov eller lignende)
2-3 store løg
4 fed hvidløg
3-4 stængler grønkål (eller grønkål i pose, der er skyllet og hakket)
2 spsk. stærk karry
1 tsk Ras el Hanout eller chilipulver (ell. flager)
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt spidskommen (køb hel og stød i morter eller kaffemølle)
1 tsk. stødt koriander (køb hel og stød i morter eller kaffemølle)
50 g kokosolie eller smør
2-3 spsk. kokoscreme (se her)
3 dl vand
3 laurbærblade
salt, peber, evt. honning (sukrin)
3 spsk. rosiner

Skræl løget, halver det og skær så hver halvdel i tynde både. Pil hvidløgene og hak dem fint.
Opvarm kokosolien, hæld krydderierne (minus salt og peber) i den varme olie og steg dem nogle minutter ved stærk varme.
Tilsæt kødet, salt og peber og brun det hele godt igennem cirka 5 minutter. Tilsæt nu løg og hvidløg og steg yderligere 5 minutter ved middelvarme. Hæld vand på, læg laurbladene i gryden, kog op, skru ned til simreniveau, læg låg på, og kog i 30-40 minutter afhængig af, hvor mørt kødet er.
Mens kødet koger skylles, ribbes og hakkes grønkålen. Når kødet har kogt 30-40 minutter tilsættes grønkålen, rosinerne og kokoscremen og der koges yderligere 10 minutter. Nu smages retten til med salt, og serveres.

Hvidkålssalat:
1/2 lille hvidkål
100 g solbær
100 g græskarkerner
1-2 spsk. soya og 1 spsk. honning (sukrin)
1/4 dl øko jomfru olivenolie, 1 tsk. ristet sesamolie

Strat med at riste og krydre græskarkerne - hæld den ønskede mængde græskarkerne på en tør pande. Opvarm og rist til kernerne begynder at poppe, til sæt så soya, kog op, tilsæt nu honning og rist et minut mere til soya og honning er 'kogt ind' i græskarkernerne. Afkøl dem på en tallerken eller et stykke bagepapir med lidt olie på.
Snit den ønskede mængde hvidkål i tynde strimler, og læg dem i en skål. Pisk olivenolie og sesamolie sammen, og hæld på hvidkålen. Læg (frosne eller let optøede) solbær oven på, og til sidst lægges de ristede græskarkerner på.


Kommentarer