Mandel-hasselnøddekager med mascaponecreme til five o'clock the

En dejlig kage til eftermiddags the - eller kaffe. Smager som mange engelske småkager af ingefær og lemon!


100g hasselnøddemel (af nødder med skind)
150 g mandelmel (af mandler med skind)
1 tsk. fint uraffineret havsalt
1 tsk. bagepulver
2 æg
2 spsk. honning eller sukrin
revet skal af 1 øko citron
friskrevet ingefær af ca. 2 cm ingefær
3/4 dl olivenolie

Creme:
1 bæger mascapone
2-4 spsk. honning eller sukrin (afhængig af, hvor sød du vil have cremen)
1 tsk. revet citronskal (øko citron)
1 tsk. revet ingefær

Tænd ovnen på 180 grader.
Bland mandel- og nøddemel med salt og bagepulver.
Pisk æg, olie, revet citronskal og revet ingefær let sammen.
Rør tørre og våde ingredienser sammen. Det bliver en fast og klistret dej.
Rul valnødde store kugler i hånden og sæt dem på en bageplade med bagepapir, der bliver ca. 30 kager. Tryk kagerne ud til cookie facon, jeg brugte en finger dyppet i lidt koldt vand.
Bag kagerne 12-15 minutter til de er lysebrune og faste. Afkøl dem helt.

Rør mascaponen blød med de øvrige ingredienser.
Læg de kolde kager sammen 2 og 2 med mascapone creme i mellem.

Kommentarer