Kartoffel og æblesuppe med chorizo-bacon crumble

Jeg spiser sjældent kartofler på grund af deres høje stivelses- og kulhydrat niveau. Nye kartofler indeholder dog mindre stivelse, og mange gode vitaminer og antioxidanter. Da der både er fine nye kartofler og er gode danske æbler lige nu, ja, så kom denne ret til live.

 

4 store tallerkner:
300 g kartofler
300 g æbler
2 små løg
2 stilke blegselleri uden top
4 fed hvidløg
ca. 7 dl vand
salt, peber, honning
2 laurbærblade
3 dl mælk
1,5 dl piskefløde

150 chorizopølse (ikke spegepølsetypen, men pølser til at stege)
150 g god mager bacon

Skyl kartoflerne, skrab dem eventuelt let. Skær dem i grove stykker.
Fjern kernehuset fra æblerne, og skær dem i grove stykker.
Skyl sellerien og skær den i 1 cm stykker.
Pil løgene og skær dem i tern.
Pil hvidløgsfeddene.
Læg alt i en tykbundet gryde, hæld vand på, det skal dække grøntsagerne. Kom salt på, og de 2 laurbærblade.
Kog det op, og kog ved middel varme i 12-15 minutter. Kartoflerne skal være helt møre.
Blend alt (vand og grøntsager), hæld det tilbage i gryden, tilsæt mælk og fløde og kog forsigtigt op. Smag til med salt og peber, evt. lidt honning. Hold suppen varm, men pas på den ikke koger på i bunden.

Skær chorizopølse og bacon i små tern og steg det ved god varme i ca. 5 minutter, til det er sprødt og gennemstegt.

Server suppen i terrin eller tallerken med chorizo-bacon crumble i midten.


Kommentarer