Broccolisuppe med kålpølser og røgede mandler

Dejlig suppe til en kølig aften, fuld af saft og kraft, men alligevel et 'let' måltid!

1 stor broccoli
2 mellemstore løg
1 stort æble
2 l bouillon(grøntsag-, kyllingebouillon eller lignende)
200 g neutral flødeost
4-5 kålpølser
salt, peber, sennep
75 g røgede mandler

Skyl broccolien og del den i mindre buketter.
Pil løgene og skær dem i store stykker, fjerne kernehuset fra æblet og skær det i grove stykker.
Læg broccoli, løg og æble i en dyb gryde, hæld bouillon på, bring det i kog. Kog 5 minutter, læg så kålpølserne i gryden og kog yderligere 10 minutter.
Fjern pølserne, hæld flødeost i gryden og kog suppen op. Sluk for varmen, blend suppen med en stavblender. Skær pølserne i skiver.
Bring suppen i kog igen, smag til med salt, peber og lidt stærk sennep. Læg pølseskiverne tilbage i suppen.
Hak de røgede mandler.
Server suppen varm med en lille skål med de hakkede mandler ved siden af, så hver spisende selv drysser på sin tallerken.

Kommentarer