Græskarkernebrød - bagt på græskarkernemel og ost (glutenfri)

Lige som i den omvendte pizza er der ost i denne dej. Ost opfører sig som lidt som gluten, og giver derfor et brød med både god konsistens og god smag.



1 brød:
1 dl fedtreduceret græskarkerne mel (eller mel på meget fint blendede græskarkerner, fedtreduceret mel har blot lidt bedre bageevne og højere protein-indhold) du kan også bruge andre typer nøddemel
3/4 dl hakkede græskarkerner
2 dl Pofiber
2 spsk. Fiberhusk
2 tsk. bagepulver
1 top teskefuld salt
250 g 16 % revet mozzarella ost (giver neutral smag, men der kan vælges ost med mere smag, og også ost med højere fedtprocent)
3 æg
6 æggehvider

Tænd ovnen på 170 grader varmluft eller 180 grader uden varmluft.
Bland de tørre ingredienser godt sammen, hold dog 2 spsk. hakkede græskarkerner tilbage til pynt.
Kør osten i en foodprocessor til konsistens som grovmel. Bland osten med de tørre ingredienser.
Rør de hele æg og æggehviderne i. Tilsæt evt. et par spiseskefulde vand eller (nødde eller oliven)olie, hvis dejen virker tør, og er svær at røre sammen. Lad dejen hvile et par minutter.
Gør hænderne fugtige med vand og klap dejen sammen til et brød, (glat overfladen, så alle revner er væk) der anbringes på en bageplade med bagepapir.
Pensl brødet med lidt æg, mælk, fløde eller lidt olie (kan dog udelades, brødet bliver fint brunt uden strygning) drys hakkede græskarkerner på og pensl igen.
Sæt brødet i ovnen og bag det 55-65 minutter afhængig af din ovns varme. Det skal lyde hult, når du banker det i bunden. Det bliver fastere, når det afkøler.
Server gerne brødet lunt med masser af smør, pålæg eller sågar pålægschokolade!
Det kan holde sig i op til en uge i køleskab, og smager godt ristet! Kan også fryses.

NB: Det virker meget fast, når det har været i køleskabet, men smager friskt og blødt, når du spiser det.

Inspiration fra bloggen: Mine bedste lchf opskrifter.

Kommentarer