Indbagt spinat og feta stang - glutenfri

En dejlig frokost- eller middagsret med salat til, evt. også et stykke fisk, kylling eller andet kød. Mættende, proteinrig og smagfuld!



Dejen er en fathead-dej, dvs. en dej, hvor ost er en hovedbestanddel, ligesom i den omvendte pizza. Ost opfører sig som gluten, og giver en konsistens, som man ikke finder i megen glutenfri dej - både sprød og fluffy! Prøv!!

Dej:
200 g 16 % revet mozzarellaost
80 g neutral smøreost
1 lille øko æg
1 dl Pofiber

Varm mozzarellaosten og flødeosten op i en slip-let tykbundet gryde, ved middel varme. Når det smelter sammen tages gryden af varmen og ægget røres i. Rør det godt sammen til en ensartet sej masse. Rør nu Pofiber i. Tag evt. dejen ud på en bordplade drysset let med Pofiber, for at ælte dejen sammen.
Rul den færdige dej ud mellem to stykker bagepapir til et rektangel af et par millimeters tykkelse. Skær dejen i strimler 1/3 ind i hver side, det vil sige, der vedbliver at være en bane af 1/3 af dejens bredde i midten, som du kan lægge fyld på.

Fyld:
200 g frossen eller frisk spinat
1 lille løg eller et halv løg
2 fed hvidløg
1-2 spsk. smør
1 dl fløde, creme fraiche eller flødeost
100 g fata
salt, peber, paprika eller chili

Frossen spinat: Tø spinaten op i en gryde, pres alt vand af den optøede spinat.
Smelt smørret og sauter løg og hvidløg til det er gennemsigtigt ved lav til middel varme.
Tilsæt spinat, rør det godt sammen. Hæld nu fløden på og varm det hele godt igennem. Smag til med salt, peber og paprika eller lidt chilipulver. Afkøl let.

Stang:
Tænd ovnen på 180 grader.
Smør fyldet ud på midten af stangen, læg fetaost på, og fold strimlerne ind over fyldet. Pensl evt. med lidt æg, men det behøves ikke for en smuk brun overflade, eller for at det skal holde sammen under bagning.
Bag stangen 20-30 minutter - den skal blive fint brun og sprød i overfladen. Giv den evt. 5 minutter på 200 grader til sidst, hvis du synes den skal have mere farve.

Kommentarer