Jordbær- og rabarbergalette

Galetten, en mellemting mellem tærte og pizza, er lavet på fatheaddej, det vil sige en dej med ost i. Derved får du en glutenfri low carb dej, der er let at arbejde med og delikat efter bagning.

Denne galette får en fin mandelsmag, er ikke meget sød, men kan gøres sødere end min opskrift med mere sukker i kompotten, og måske lidt sukker i dejen.




Jordbær-rabarber kompot:
1 bk. jordbær på 500 g
1 bdt. rabarber
sukrin og eller sukker efter smag (jeg brugte 50 g sukrin og 50 g flormelis)
2 spsk. Maizena

Tænd ovnen på 150 grader.
Gør jordbær og rabarber rene og skær dem i stykker. Jordbærrene halveres, og rabarberne skæres i stykker på ca. 1 x 1 cm.

Læg jordbær og rabarberstykker i en skål, drys sukker og Maizena på, og rør godt rundt. Læg derefter frugten på bagepapir i en form, der muliggør at de ligge i ét lag, altså ikke oven på hinanden.
Bag frugten 20-30 minutter til bær og rabarber er blevet bløde, men stadig med lidt fasthed, og saften er stivnet.

Galette:
170 g revet mozarella ost 15-16%
80 g neutral flødeost
1 dl mandelmel (ikke fedtreduceret)
1 æg

2-3 spsk. flormelis til at drysse galetten med

Skru ovnen op til 200 grader.
Varm den revne ost op i en tykbundet gryde ved lav varme til det smeltet til en kugle. Tilsæt flødeosten og rør det massen, så godt som muligt. Tag gryden af varmen, rør ægget i dejen, og rør til det samler sig. Tilsæt så mandelmel, rør det let sammen, tag så dejen op af gryden og saml den på et køkken bord drysset med lidt mandelmel.
Læg dejklumpen på en bageplade med bagepapir og pres den ud i form som en pizzabund. Smør jordbær-rabarberkompotten ud på dejen, men efterlad et bånd på 3-4 cm bredde ude i kanten uden kompot. Bøj kanten op over kompotten. Drys kanten med flormelis.
Sæt galetten i oven og bag den ca. 20 minutter, måske lidt mere, til den er bagt og gylden.

Server med Skyr med vanilje, flødeskum eller is!

Kommentarer