Trefarvet is, som islagkage

En hjemmelavet trefarvet is, her som islagkage, men det kan også laves i en brødform, og få form som en almindelig literis. Ismængden i opskriften passer til en springform.
Er lavet på ismaskine, men kan laves uden. Så skal piskefløden piskes til let skum for sig selv, så blandes med de øvrige ingredienser og fryses.


Vaniljeis:
2 øko æg
100-125 g sukker (evt. 50 % Sukrin/50 % Birkesød, rørsukker eller flormelis)
4 dl piskefløde
1 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker) eller kornene fra en vaniljestang

Sæt ismaskinen til at køle.
Pisk æg, sukker og vaniljepulver til det er hvidt og skummende.
Tilsæt piskefløden og pisk igen til det tykner let.
Hæld på ismaskinen og kør til isen er som softice.
Hæld i springform foret med plastfolie (gør det lettere senere at få isen ud), dæk med plastfolie og sæt i fryseren.

Vent et par timer og lav så:

Jordbæris:
2 øko æg
4 dl piskefløde
100-125 sødestof (se ovenfor)
250 g jordbær

Sæt ismaskinen til at køle.
Start så med at blende jordbærrene med 50 g sukker, og sigt massen, så alle kerner sorteres fra.
Pisk æg med resten af sødestoffet, tilsæt fløde, pisk til det tykner let, tilsæt jordbærmassen, og pisk alt godt sammen.
Hæld på ismaskinen og rør til softicekonsistens.
Hæld ovenpå det hvide lag i springformen, læg plastfolien på igen og frys.

Vent endnu et par timer og lav så:

Kakaois:
2 øko æg
100-125 g sødestof (se vaniljeis)
5 spsk. kakao, gerne rå og økologisk
4 dl piskefløde

Pisk æg og sukker til det er hvidt og skummende. Tilsæt kakao og pisk igen til en homogen masse.
Tilsæt piskefløden og pisk igen til det tykner let.
Hæld på ismaskinen og kør til isen er som softice.
Hæld i springformen oven på vaniljeisen og jordbærisen, dæk med plastfolie og frys minimum 3 timer mere.

Ved serveringen tages islagkagen ud af springformen, plastfolien fjernes, islagkagen lægges på et fint fad og pyntes. Jeg pyntede med friske jordbær, bellis fra haven (er spiselige, hvis I ikke sprøjter med gift i haven), kakao nibs og revet mørk chokolade.





Kommentarer