Kartoffel-bønnesalat

Jeg spiser gerne lidt kartofler her i sensommeren, hvor de stadig er lækre, faste og ikke så stivelsesholdige. Her i en kombination med grønne bønner, soltørret tomat, oliven og feta, mums!




800 g små nye kartofler
300 g haricot verts bønner
1 dl strimlede soltørrede tomater, gerne i olie, men drænet
1 dl hakkede sorte oliven (gerne tørrede)
2 dl fetatern

Dressing:
1/2 dl ekstra jomfru olivenolie
1/4 dl citron balsamico eller anden balsamico
2 spsk. flydende honning
salt, peber
Pisk alle ingredienser sammen. Smag til, den skal være syrlig-sød.

Kog kartoflerne med skræl. Kog dem op, sluk for gryden og lad dem stå 15 minutter, nu skulle de være perfekte, næsten al dente. Hæld vandet fra, og afkøl dem let.
Put bønnerne i en gryde, og dæk dem akkurat med vand og smid 1 spsk. salt i, kog op, sluk for gryden, lad dem stå 2-3 minutter, og hæld vandet fra. Afkøl dem let.

Bland kartofler, bønner, soltørrede tomater, oliven og dressing sammen, tilsæt fetatern og bland forsigtigt det hele. Lad salaten stå et kvarters tid, hvis du har tid, og spis løs.
Salaten kan spises alene, til bønnedeller og den slags - eller som tilbehør til kød.



Kommentarer