Grøntsagsrisotto med lækre pølser og god bacon

En herlig sensommerret med masser af grøntsager i - en sund, hurtig og billig ret!




Brug gerne øko varer:
1/2 stort blomkål +1/2 broccoli, el. 1 stort blomkål el. 1 stort broccoli
1 stort løg
1 syrligt æble
6 store brune champignon
2-3 store pølser, kålpølser el. pølser fra Løgismose f.eks., skåret i skiver
100 g god bacon, skåret i tern
2 tsk. tørret oregano og basilikum, 1 tsk. timian
1/2 dl. koldpresset rapsolie el. smør
1 dl parboiled ris el. fuldkornsbulgur
4-5 dl bouillon el. vand
evt. 1/2 dl fløde, valgfrit
50 g revet parmesan el. anden tør smagfuld ost
1 håndfuld hakket persille

Kør blomkål og broccoli til riskonsistens i en foodprocessor.
Hak løg og æble, skær champignon i skiver.
Varm olien op i en tykbundet gryde, tilsæt bacontern og tørrede krydderier. Svits til baconen bruner, tilsæt pølseskiver og brun et par minutter  mere. Tilsæt løg, æble og champignon, svits endnu et par minut, og tilsæt så blomkål/broccoliblandingen og ris/bulgur, og 2 tsk. havsalt og frisk kværnet peber. Svits yderligere et par minutter. Tilsæt lidt mere olie, hvis det steger tørt. Hæld bouillon eller vand på, kog det op, læg låg på gryden og kog 10 minutter. Tag låget af gryden og kog et par minutter ved høj varme, hvis der endnu er meget væde ved risottoen.Tilsæt fløde, hvis du vil have retten cremet.
Rør revet ost ud i retten, og smag til med salt. Drys til sidst hakket persille på retten.


Kommentarer