Salat med friske ærter og jordbær - et sommerhit!

En salat med en intens smag af sommer. Salaten mætter godt, da den er fyldt med fibre, og den smager herlig til både kød og vegetarmad.




4 personer:
1 spidskål, hvor alle grove blade er fjernet
1/2 pose rucola (eller to håndfulde rucola fra haven)
1 bakke med 500 g friske danske ærter
1 bakke 4-500 g friske danske jordbær
1 håndfuld mandler

Dressing:
creme fraiche rørt op med salt og hakkede friske krydderurter
eller
vinaigrette på hyldeblomsteddike eller hvidvinseddike (eddike pisket med olivenolie, salt, peber og honning til en delikat syrlig-sød smag)

Fjern alle grove blade fra spidskålet. Halver det, fjern stokken fra begge halvdele, skær hver halvdel i både og snit så kålen i fine strimler.
Skyl og tør rucolaen, og snit den i mindre stykker.
Bælg ærterne.
Skyl og tør jordbærrene forsigtigt. Fjern stilken på jordbærrene, og skær dem i skiver.
(Hvis du synes der er for mange ærter og jordbær, så gem lidt til andet formål)
Hak mandlerne groft.
Bland alle ingredienser forsigtigt sammen, gem lidt mandler til at pynte med til sidst. Server salaten med dressing til.



Kommentarer