Nordisk wok

En nordisk variation af en wokret.



4-500 g skært svinekød, jeg brugte snitzel
1 pose palmekål eller grønkål
3 store gulerødder
3 store persillerødder (eller pastinak)
6-8 store kartofler
3 store løg
rapsolie, salt, peber
2 spsk. grov sennep
1 spsk. honning
1 spsk. æbleeddike

Skær kødet i strimler.
Skræl kartofler, gulerødder og persillerødder, og skær dem i strimler.
Skyl kålen, fjern grove stængler og snit det i strimler eller hak i stykker.
Skræl løgene, og skær dem i tynde både.

Opvarm en støbejernsgryde eller en wokgryde med rapsolie.
Brun kødet i 4-5 minutter, krydr med salt og peber.
Tilsæt alle grøntsager, og brun videre i 10-12 minutter, ved høj varme. Tilsæt mere salt og peber. Rør det meste af tiden, så det ikke brænder på, men kun bruner.
Rør lidt rapsolie sammen med sennep, honning, og eddike. Dette røres i wokken, når alt er brunet og klar til at spise.
Smag retten til med mere salt og peber om nødvendigt.


Kommentarer