Brændende kærlighed på gode pølser, med salat - mens vi venter på foråret!

En ret der passer til tiden, hvor det friske grønne endnu ikke er en mulighed!


4 gode pølser (mine er kålpølser, med masser af kød)
1 kg kartofler til mos
3-4 mellemstore løg
1-2 dl varm mælk
10 g smør
salt, peber og lidt revet muskatnød

1 iceberg, eller 3-4 hjertesalat
cherrytomater
2 store røde æbler
1 øko agurk
1/4 dl koldpresset rapsolie
1/4 dl øko æbleeddike
2 spsk. flydende honning
evt. 1-2 tsk. Dijonsennep
salt, peber

Skræl kartoflerne, skær dem i stykker, og sæt dem over at koge (uden salt). De skal koge ca. 15 minutter, og være møre nok til at lave mos.
Skær pølserne i skiver, og brun dem dem godt i lidt rapsolie eller smør et par minutter.
Skræl løgene, halver dem og skær dem i skiver. Læg skiverne ned til pølserne og brun det hele godt i 5-8 minutter ved middelhøj varme.
Varm 2 dl mælk op. Mos de kogte kartofler med kartoffelmosjern eller håndmikser, hæld varm mælk i mosen til du får den kartoffelmostykkelse du kan lide. Smid mindst 10 g smør ned i mosen, salt, peber og lidt revet muskatnød, kør igen med håndmikseren til en lind mos. Smag mosen til efter egen smag.
Hæld mosen i et fad, og hæld pølse-løg blandingen over.

Lav en salat af snittet salat, cherrytomater i halve eller kvarte, agurker i tern og æblestykker. Rør dressingen sammen, den skal være syrlig-sød, hæld den på salaten og server til den brændende kærlighed.


Kommentarer