Fiskesalat og kyllingesalat til påskebordet!

Dejlige lette salater med masser af grønt, super til et påskebord.



Fiskesalat til 6 personer:
250 g laksefilet
250-300 g torske- eller sejfilet
2 røde syrlige æbler
1 stor fennikel
100 g sugar snaps
1/2 dl koldpresset rapsolie
2 tsk. hvid miso (kan udelades)
saft og skal af en øko citron
revet ingefær (2x2 cm)
1-2 tsk. honning
salt og friskkværnet peber

Skær laksekød og torskekød fri for skindet, skær det i tern 1x1 cm.
Kog 2-3 l vand op med 1 top spiseske havsalt, når vandet koger slukkes for det, fisketernene kommes i, der lægges låg på, og det står i 15 minutter (kogepladen er slukket).
Tag fisketernene op af vandet og afkøl dem på et fad.
Skær æbler i ultra tynde skiver, læg dem i en skål og dryp lidt citronsaft over.
Fjern roden på fenniklen, fjern de yderste lag, hvis de er grove eller grimme, og fjern de øverste stængler. Gem det grønne pjuskede topgrønt . Skyl fenniklen, tør den, og skær den i ultra tynde skiver.
Skyl og tør sugars snaps, og skær dem i tynde strimler på langs.
Riv eller hak fint skallen fra citronen, og pres saften af den.
Skræl, hak eller riv ingefær.
Pisk dressingen sammen.
Læg de afkølede fisketern på et fad.
Læg fennikel, æbler og sugar snaps rundt i kanten.
Hæld dressing over grøntsager, og lidt dressing på fisketernene i midten.
Skyl og hak det grønne fra fenniklen, og pynt med det til sidst.
Der kan også drysses tang over, eksempelvis denne fra Clearspring.



Start dagen før salaten skal bruges!

Kyllingesalat til 6 personer:

1 øko kylling cirka 1300 g
vand, løg, salt, peberkorn, laurbærblade

1 øko squash
250 cherrytomater
2 håndfulde friske øko basilikumblade
100-150 g grønne oliven uden sten
1/2 dl koldpresset olivenolie
1/4 til 1/2 dl øko æbleeddike
1 spsk. honning
salt, friskkværnet peber
evt. 2 tsk. tørret basilikum eller oregano

Kog kyllingen eller læg den i en stegesom med vand mindst halvt op af kyllingen. Læg 1 løg (halveret) og 4 laurbærblade i gryde eller stegeso, plus 1 spsk. salt og 10 hele peberkorn.
Koges kyllingen skal den have 1 time, steges den i stegeso skal den have mellem 5 og 6 kvarter. Bruger du stegeso skal kyllingen lægges med brystet ned i væsken, så det ikke bliver tørt.
Efter kogning/stegning afkøles kyllingen helt, evt. natten over.
Parter og pil kyllingen, alt skind fjernes, og kødet rives eller skæres i mundrette bidder.

Skyl, tør og halver tomaterne. Er de store kan de skæres i kvarte.
Skyl og tør squashen. Halver den på tværs, halver halvdelene på langs, skær de kvarte squash i strimler og så i små tern.
Tag olivenerne op af evt. væske.
Pisk dressingen sammen.

Læg kyllingestykkerne på et fad. Placer alle grøntsager og olivenerne rundt i kanten, hæld dressing over grøntsagerne og lidt på resten af kyllingen i midten.
Pynt med friske basilikumblade.

PS: Kyllingesuppen (uanset om den er kogt eller "stegt" i stegeso er en glimrende grundsuppe til en fiskesuppe, grøntsagssuppe eller gryderet.

Kommentarer